12.11.2013

Frambuazlı Pasta


 بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

Diyerek Blogumun ilk paylaşımımı yapıyorum tatlıdan       başlıyorumki  tatlı tatlı devamı gelsin :)

Pandispanyasi icin:
4 yumurta
4 kahve fincani toz seker
4 kahve fincani un
3 yemek kasigi kaynar su 
2 yemek kasigi sivi yag 
1 paket kabartma tozu
Pastaci kremasi icin:
2 su bardagi sut
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un 
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya yada meyve rendeleri
( Ust susu icin milfoy ve frambuaz )
Pandispanya yapimi:
Oncelikle pandispanyamizdan baslayalim 4 yumurtanin sarilarini ayri bi kaba aklarini ayri bir kaba alalim 4 sarinin ustune 2 fincan toz sekeri dokelim ve yaklasik 3-4 dk mikserle cirpalim.
4 akin ustunede geriye kalan 2 fincan sekeri dokelim yine mikserle kopurene kadar cirpalim bu biraz daha uzun zaman alicaktir yaklasik 6-7 dk kadar.
Yumurta sarilarini sekerle cirptik yagi kaynar suyu unu ve kabartma tozunu ekleyip cirpmaya devam edelim koyu bir kivami olacak kekden biraz daha koyu cirpma islemi bitince mikserimizi artik terk ediyoruz bir tahta kasik yardimiyla yumurta sarilarilarina aklari ekleyip assadan yukari cirpmadan narince karistiriyoruz pandispanyanin en onemli noktasi budur daha sonra yaglanmis kelepceli kaliba yada uygun firin tepsinize dokup (24 cm kalip icin olcudur) 180derecede 40-45 dakika pisiriyoruz.

Pastaci kremasi yapimi:
Cok kolay ve lezzetli bir tarif sizde seveceksiniz sutu ve diger tum malzemeleri teflon bir tencereye koyup tahta bir kasik yardimiyla kaynayana kadar karistiriyoruz kaynadiktan sonra 3 dk daha karistirarak pisiriyoruz.Ocaktan alinca 1 tatli kasigi tereyagi icine atip karistiriyoruz kremamiz hazir :)

Ben bu pastayi pandispanyayi tam ortadan ikiye bolerek yaptim pandispanyayi sutle iyice islattim icine kalin bi kat pastaci kremasi surdukten sonra frambuaz dosedim ustunede pastaci kremasinin geri kalanini surup yeni yaptigim milfoyu kirip susledim.
Yalniz milfoy dolapta yumusayan bi hamur o nedenle pastanizi yaptiktan sonra ustunun kremasini surmeden once 2-3 saat dolapta dinlendirin daha sonra suslemeye gecin derim, umarim deneyenler begenir.
Afiyet olsun :)





2 yorum :

  1. Belli ki çok lezzetli olmuş...Ellerine sağlık..Frambuazlı herşeyi severim...
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Frambuazi bende cok seviyorum pastaya cok yakisiyor hafif eksilik guzel oluyor :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)