Sevdigimiz corbalardan biri et yemeklerinin yanina cok yakisiyor.
Denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
1 cay bardagi nohut
2 buyuk parca ekemikli et
Terbiyesi icin:
1 yumurta sarisi
2 kasik un
1 kahve fincani sut
Ceyrek dilim limon suyu
1 cay bardagi su
tuz
karabiber
Yapimi:
Yapmaniz gereken ilk is aksamdan nohutumuzu suya koymak olmali :)
Islattiginiz nohutu kaynamasi icin ocaga alalim ve iyce pismesini saglayalim.
Kemiklerimizide ayri bir tencerede yine cok iyi haslayalim, ayri ayri bu islemi yapmamin nedeni minik kemik parcalari oluyor ve suyunu kullanacagimiz icin nohutla karismasini engellemis oluyoruz.
Haslanan nohutlari suzelim ve kemik suyunu suzgecten gecirip dikiklenmis et ve pismis nohutla ocaga alalim.
Sira geldi terbiyesine yumurta sarisini,unu,sutu,limon suyu ve 1 cay bardagi suyu bir cirpma teli yardimiyla topaklanma olmayacak sekilde karistiralim ve sosu corbamiza katalim.
orta ateste 20 dk kaynadiktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip 5 dk daha pisirmeye devam edelim. Corbamizin yapimi bu kadardir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)