1.16.2014

Firinda Patates ve Mantar Esliginde Tavuk Pirzola



Yapimi cok kolay ve tavuk pirzola icin enfes bir tarifdir.
Misafirlerinizde cok begenecekdir.


Malzemeler


6 kisilik bir tarifdir.

6 parca tavuk pirzolasi
istenilen miktarda kultur mantari
2 buyuk boy patates
1 cay kasigi kimyon
Yarim cay kasigi karabiber
Yarim cay kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz 
1 tatli kasigi salca
2 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi sivi yag
Uzeri icin kasar rendesi



Tavuklari yikayip suzulmeleri icin bir suzgecte 5 dk bekletelim.
Suyunu veren tavuklari bir karistirma kabina alalim. Ayri bir kasede yogurt,salca,yag,karabiber,kimyon,tuz ve kekikden olusan bir karisim elde edip bu karisimi tavuklarin uzerine boca edip iyice karistiriyoruz.
Firin tepsisine kalin halkalar seklinde dogradigimiz patatesleri dizip uzerine tavuklari dizelim ve en uste mantarlari ilave edip aleminyum folyoyla hava almicak sekilde saralim.
Onceden isitilmis 200 derece firinda 40 dk pisirelim.
Firindan cikardigimiz  yemegimizi sicak servis etmeliyiz ve cikarir cikarmaz uzerine kasar rendesini veriyoruz boylece erimis olucaktir. Yapimi bu denli kolay bir firin yemegi umarim ilginizi ceker zira bi o kadarda hafif bir yemekdir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)