2.17.2014

Islak Kek


Cogumuz severiz dimi :)
Bende cok severim cok sik yapmam ama yapincada evde kirintisi kalmaz hani ...
Tarifimi sizle paylasacagim hic bir riski yok aynen uyguladiginizda sonuca bayilacaksiniz:)

24cm lik kalip icindir

3yumurta 
1su bardagi yarisi sut yarisi yogurt
1 su bardagi toz seker
150 gr tereyagi
4 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardagi un

Uzeri icin cikolata sos veya kendinizinde yapacagi tarifini paylasacagim sos malzemeleri
 2 su bardagi sut
3 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi un 
1 yumurta sarisi
4 yemek kasigi tozseker



Yumurta,sut ve yogurt karisimi ve eritilmis tereyagini cirpma teliyle iyice cirpalim 
Makina kullanmayalim:)
Bu karisima kakao ekleyip tekrar cirpalim en son 2 su bardagi unu kabartma tozuyla karistirip karisima ilave edelim iyice cirptiktan sonra kalibimizi yaglayip yada unlayip kaliba karisimi yayalim karisimin fazlaligi kenarlarinda olmali ortasi hafif cukur olmali cunku sisince yukari dogru bombeli olucak:)
Firinimizi onceden isitmayalim kek icin onermem 
Firinimizi 170 derece ayarlayip yaklasik 35dakika pisirelim ama tum pisirme sureleri birbirini tutmaz 
Bu nedenle ilk 30 dkdan sonra kurdanla kontrol edelim.
Kekimiz pistikten sonra soguyunca dilimleyelim.




Sos yapimina gelelim isterseniz hazir cikolata sos uygulayabilirsiniz 
Istersenizde benim tarifimle sosu kendiniz yapabilirsiniz
Sos icin sutu yumurta sarisini sekeri kakao ve unu cirpma teliyle hicbir puruz kalmayacak sekilde cirpalim.
Ocaga alalim goz goz kaynamaya baslayana kadar surekli kairstiralim.
Sosumuzu ocaktan alip 5 dk karistirarak ilk sicagini cikaralim sovumadan kekimizin uzerine yayalim  
ister ilik ister daha sovuk servise hazir.
Afiyet olsun...


2 yorum :

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)