5.02.2014

Ev Usulu Firin Kebab





Dun yaptim ancak bugun anca vaktim oldu.
Sizinle ev yapimi ve cok lezzetli oldugunu dusundugum firin kebabin tarifini verecegim
Birkac puf noktasi var onlar uygulandiktan sonra bu lezzete kavusabilirsiniz

Malzemeler

  • 300gr  orta yagli dana kiyma
  • 200gr  kuzu kiyma
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 ortaboy kuruyogan 
  • maydonoz
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 2 cay kasigi tuz

Ilk puf noktamiz => Ekmegimizi bir miktar sutle islatmak olmali, evet yanlis duymadiniz sutle islatiyoruz tereddutte kalmaniza gerek yok suyla degil sutle islatmaniz gerekiyor ve yumusadigina inandiginiz zaman suzelim fazla islak bir kofte olmamasi icin sivi kivamlara dikkat edelim.

Sogani rondoda cekelim ve suyunu suzelim.

Ikinci puf noktamiz=> Kiymalarimizi sadece bir kere cektirelim.
Kiymalarimiza soganimizi ekmek icini ince dogradigimiz maydonozumuzu tuz ve karabiberi ekleyim iyice yoguralim.Kofte ne kadar iyi yogrulursa o kadar iyi olacaktir ben macun haline gelene kadar yogurdum.

Ucuncu Puf noktamiz=>Koftemizi tam bir saat hava sicak degilse oda isisinda sicaksada buzdolabinda dinlendirelim.

Dinlenen koftelerimizden buyuk bezeler alip sise gecirelim sekilini tutturabilmek icin elimizi sklikla suyla islatalim.
Firin tepsisinin altina yagli kagit koyup sislerimizi dizelim onceden 200derece isitilmis firinda pisirelim.Benim firin kebabim 40 dakikada pisti ama sureyi sizin kontrol etmeniz gerekli cok piserse kuru olucaktir.
AFIYET OLSUN...

2 yorum :

  1. Çok güzel gözüküyor fırında yapılan bütün yemekleri çok severim.. Ben çok zor olduğunu düşünürdüm..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun cok kolay kebabımızıda evde yapıyoruz artık :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)