6.13.2014

Ali Nazik


Merhaba dostlar  baya bosladim dimi sizi :)
Bu aralar biraz yogun gunler yasiyorum Ailemize yeni bir uye katildi mini minnacigim Aysen,
 ben teyze oldum velhasilibu  mutlu bir Tuba`yim...
Bayada tarifim var paylasmayi bekleyen gun gun sizinle bulusturacagim ...
Ali Nazik sevenlerdeniz biz mis gibi koz patlicani suzme sarimsakli yogurtla bulusturup,
Uzerinede kiyma sosuyla yemekmi desek mezemi desek ben meze olarak kullandim 
ama bu bana gore bu bir ana yemek...
Simdi tarife geciyorum...

Malzemeler

  • 4 buyuk patlican
  • 2 dis sarimsak
  • 1 buyuk kase suzme yogurt
  • 1 cay kasigi tuz
Ic malzemesi
  • 300 gr kiyma
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 2 tatli sivri biber
  • 1 buyuk domates
  • 1 tatli kasigi tatli biber salcasi
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1 cay kasigi tuz
  • sivi yag

Oncelikle yapmaniz gereken patlicanlari kozmemek olmali cunku yogurtla bulusacak 
Ve sogumasi gerekiyor.

En guzeli ateste kozlemek ama eger oyle bir firsatiniz yoksa firinada atabilirsiniz. 
Patlicanlari bir kac yerinden delip iyice kozleyelim.
Umarim patlicanlariniz cekirdekli degildir ben o konuda cok zorlandim.  
Ayiklaa ayikla ayiklaaaa:)
Patlicanlar kozlendikten sonra soguk su dolu bir kapin icine alalim 
Bu sekilde hem sogumus olucak hemde acisi iyice cikmis olucak.
Soguyan patlicanlari kabugundan siyirip bicakla minik minik dograyalim 
Ezilmeden cok cok kucuk kiyilmasi gerekiyor.
Dogranan patlicanlarimizi ince suzgece alalim suyunu versin 
Soguduktan sonra suzme yogurdumuzun icine sarimsaklarimizi rendeleyelim , 
1 cay kasigi tuz ekleyi iyice karistiralim.

Artik kiyma sosumuzu hazirlayabiliriz.
Kiymamizi uygun tenceremize alalim ve orta ateste suyunu cekene kadar pisirelim 
Kavrulma asamasini  sogan ve biberle gerceklestirecegimiz icin suyunu cektigi zaman hemen minik dogranmis sogan ve biberi ekleyip sivi yagla kavuralim.
Salcamizi ve domateslerimizide ufak kup kup dograyip kavrulan kiymamiza ekleyelim.
Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra ocagi kisip tencerenin agzini kapatalim.
Domates tamamen eriyene kadar pismesini saglayalim. 
Ali Nazik dikkat edilmesi gereken en onemli hususlar patlicanlarin soguduktan sonra yogurtla bulusmasi
Ve kiymaninda ocaktan alindigi gibi direk patlicana katilmamasi gerekiyor 
Cunku yogurtla temas edeceginden asiri sicak yogurdun tadini eksitip keskinlestirecektir.

Servis tabagina patlicanli harcimizda alip uzerine kiymali sosumuzu ilave edelim.
Maydonozla susleyip servis edebilirsiniz 
Afiyet olsun...


4 yorum :

  1. Buna bayılıyorum yaa...Ellerine saglık cnm

    YanıtlaSil
  2. benim de meze blogum var :) ali naziği çoook severim http://giritmezeleri.blogspot.com.tr/ ama daha çok yeni bir blog

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldin öncelikle bende meze hastasıyım ve bugun meze arayışındayım hemen sana geçiyorum :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)