6.03.2014

Balik Bugulama



Baligi cok severim ve elimden geldigincede ya cok az yagda kizartirim yada firinda yaparim
Bu balik bizim golde tuttugumuz bir balik Turkiye`de bunu bulmaniz mumkun degil ama 
lufer alabalik gibi beyaz etli baliklarda ayni pisirme sistemini uygulayabilirsiniz...
Daha kolay kokusuz ve leziz...




Yapimi cok kolay  tepsimizin altina kuru sogan halkalarini bolca doseyelim uzerine baliklarimizi dizelim
Icini tuzlayalim birazda karabiber serpelim 1 dal maydonoz,bir kac halka kuru sogan ince dilimlenmis limon koyup baliklari kapatalim uzerine tekrar tuzlukla tuz serpelim ve limon dilimleri koyalim.
Biraz zeytin yagi gezdirelim ve tepsimizi folyoyla kapatip 200 derece isinmis fininda 40dakika pisiralim falyoyu pisme suresince hic acmayalim bu sekilde buharila cok guzel pismis olucaktir.
Baligi sevenlere begendigim bir tarif
Afiyet olsun...

2 yorum :

  1. Bu tarifi aynen yapıyorum canım, çok saglıklı ve çok lezzetli oluyor...Ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katiliyorum sana agir olmamasi tercihimiz :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)