6.03.2014

KISIR


Gunlerin bulusmalarin olmassa olmazi :)
Baya uzun zamandir yapmamistim en son tatli arkadasim Ozlem yapmisti ellerine saglik cokta uzel olmustu bende bir tekrari olsun dedim :)


Malzemeler
  • 1 buyuk su bardagi ince bulgur
  • marul
  • maydonoz
  • yesil sogan
  • domates
  • salatalik
  • misir
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi orta aci biber salcasi
  • zeytinyagi,tuz,limon


Ilk once bulgurumuzugozden gecirelim ve ince suzgecimize alalim kaynar suyla yikayalim elimizi kullanamayacagimiz icin kasikla karistiralim.
Suyunu suzup hemen kisiri hangi kabda yapmayi dusunuyorsan ona alip 
Uzerini hava almayacak sekilde kapatalim. 
Bu islatma sekli size tuhaf gelmis olabilir ama bulgurunuz hem yikanmis oluyor 
Hemde yeteri kadar su almis oluyor 
Yani su miktarini dusunmenize gerek kalmiyor.

Ben yarim saat hic bakmadim yarim saatin sonunda tam istedigim gibi sismisti.
Sisen bulgura salcalarimizi tuzu ve zeytin yagini ekleyip iyice karismasini saglayalim.
Elinizlede yogura bilirsiniz ben oyle yapiyorum ama islemi cok uzun tutmamalisiniz.
Salcalarin iyice dagilmasini sagladiktan sonra ince dogranmis maydonoz,yesilsogan, 
marulu ekleyip kasikla fazla ezmeden karistiralim.
Salatalik ve domatesi eger hepsini hemen tuketecekseniz 
Yine ufak dograyip icine atabilirsiniz,
Ama eger bekleyecekse kisiriniz domates sayesinde sulanir :)
Kisirda genelde gormedim ama ben misirda kullandim cok yakisti.
En son uzerine limon sikip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

2 yorum :

  1. Hiç bıkmadan yerim kısırı:)Çok severim çok...Ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  2. Bende aynen ole yaptimda 2 kasik tadina baktim su diyet gunlerim bi bitmedi gitti :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)