Yine uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :)
Gercekten yazmayi size ulasmayi cok ozlemisim ama uzun bir Turkiye tatili yaptim ne yazikki bloguma ve tariflerime ara verdim simdi yine yeni yeniden diyip kollari sivayalim ...
Blogumuzun yazari ve benim canim kardesimin cok basarili buldugum tarifiniz sizlerle paylasacagim.
Kendisi zaten Facebook sayfamiza detayli bir anlatim eklemis ama ordan ulasmayanlar icin eminim bu post cok yararli olacaktir...
Malzemeler
- 1 paket baklavalik yufka
- 250-300 gr tereyagi
- Yarim litre sut
- 4 yemek kasigi un(tepeleme)
- 3 yemek kasigi tozseker
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi su
Baklavalarimizi dosemeye baslamadan once serbetimizi ocaga alalim ve
kaynamaya birakalim cunku serbetin sogumasi lazim.
kaynamaya birakalim cunku serbetin sogumasi lazim.
Yufkalari dosemeye baslayalim...
Her iki katta bir tereyagi surelim bu tatlinin en onemli puf noktasi budur
tereyagi bol olmali...
Resimde gordugunuz gibi yufkanin sadece 1 tanesini kenarlardan disariya dogru actik ki muhallebi kenarlardan disari cikmasin.
yufkalarimizin uzerine esit sekilde yayalim.
Muhallebinizin sicak koyulabilecegi gibi soguk yada ilikta konabilir ancak soguduktan sonra
katilasacagindan mikserle iyice puruzsuz olacak sekle getirmeniz gerekir.
O nedenle katilasmadan sicakken koymaniz daha iyi olacaktir.
Resimdeki gibi muhallebiyi yayip kenarlardaki yufkayi ice dogru
yani muhallebinin ustune ortelim.
Kalan yufkalarida her iki katta bir tereyaglayarak bitirelim.
En ust kata bolca tereyagi yayip dikkatli bir sekilde keselim.
Kesimi biraz zor cunku muhallebi,isleri biraz zorlastiriyor:)
Gordugunuz gibi bolca tereyagi firindan onceki halinde goruluyor...
Onceden 170-180 derecede isitilmis firinda ustu iyice kizarana kadar pisiriyoruz...
Tatli firindan cikar cikmaz artik oda sicakligindaki serbetimizin hepsini heryerine dokelim .
Laz boregi sicak yada ilik yenen bi tatlidir bu nedenle soguk yemenizi ben tavsiye etmiyorum tabiki oda gayet iyi oluyor ama ozellikle serbeti doktukten 15-20 dk sonrasini tavsiye ederim...
Afiyet olsun...
BENİM ÇOK SEVDİĞİM BİR TATLI ,YAPIMI MEŞAKKATLİ, LEZZETİ MÜKEMMEL ,ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilevet baya mesakatli ama emek vermeye deger diye dusunuyorum :) cok tesekkur ederim :)
SilÇok güzelllll..... ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu arada hoş geldin mi desem güle güle mi desem.... 😊özlemiştim sizi 💖 tatilden sonra tekrar oralara alışmak biraz zor olur herhalde Tuba'cığım (izninle Tuba'cım diyebilir miyim)
Hosbulduk Selma Hanim evet uzun bir tatilden sonra alismak demeyelimde zor oluyor aileni tekrar birakip uzaklara gitmek :) Samimiyetinize guveniyorum tabiki belirttiginiz gibi hitab edebilirsiniz sevgiler...
SilCanımmm hoş geldin :))Epey özlettin kendini :)İyi bir dönüş yaptın laz böreğigini sevmiyom şekerli ya heralde ondan...
YanıtlaSilBu arada yoklugun pek belli...Tekrar hoş geldinnn ...
hosbuldum canim benim has bloggerim :))
SilBunu acaba şekersiz yapsam olur mu ??
Silcanim serbetsiz yapmak istiyosan muhallebisindeki seker olcusunu iki katina cikar ama serbetsiz nasil olur inan bi fikrim yok cok kuru olabilir
Silmerhabalar ben bu lezzete bayılıyorum Trabzon da önce laz böreği dediklerinde ben tuzlu falan sandım ama tatlı olduğunu duyunca baya şaşırmıştım sende gayet güzel yaptın.. bloğunu takibe aldım bende beklerim esen kal!!
YanıtlaSilbende borek denince biraz sasirmistim :) guzel yorumunuz icin tsk ederim tabiki sizede ugrarim :)
SilAsıl Laz Böreği'nin muhallebisi bu şekilde yapılmaz ve baklava yufkası kullanılmaz. Tarifiniz yetersiz malesef, ama sitenizin müziği çok güzel.
YanıtlaSilMerhabalar desiginiz doğrudur asıl laz bögregi demişsiniz, tarifimiz asıl veya orjinal yahut ayder dekinin aynısı gibi bi terim bulundurmuyor. Tüm ev hanımlarının yapabilecegi ve bir cok kişinin kullandıgı bir tarif:) yorumunuz için cok tesekkürler
Sil