Kim sevmez seni :)
Bu tarifim alisilagelmis kaburga dolmasi yapilislarindan farkli arkadaslar.
Biliyorsunuz normalde kaburga dolmasi agir ateste ocakta ters duz edilerek pisirilir ama ben firinda yapmayi tercih ettim gayette basarili oldu bu sekilde fazla ugrastirmiyorda deneyin derim...
Malzemeler:
- Kuzu kaburga
- 1 su bardagi pirinc
- 1 buyuk kuru sogan
- 3 yemek kasigi dolmalik fistik
- 200 gr et
- 1 cay kasigi tatli biber salcasi
- tuz,karabiber
- 50 gr tereyag
- uzerine siviyag 1cy kasigi bibersalcasi kekik karisimi
Pilav icin ufak kup kup dogranmis kuru soganimizi tereyag ile kavuruyoruz ve ardindan pirincimizi soganimiza ekliyoruz 1 dk kadar biber salcasiyla cevirip minik dogranmis etlerimizide ekleyip 1,5 su bardagi suyu verelim tuzunu karabiberini ekleyip altini kisalim suyunu kecene kadar pisirelim.Bu pilav kivamindan bir miktar daha diri olmali,fistiklarimizida pilav pistikten sonra sicakken icine ekleyelim.
Kaburgamizin etli tarafini cep seklinde acip icini tuzlayalim
ve yaklasik yarim saat bekleyelim ...
Doldurdugumuz kaburgamizi dikelim uzerine 2 yemek kasigi yag 1 cay kasigi biber salcasi bir tutam kekik karistirip sivayalim tepsimizin dibine sadece 1 cay bardagi su ekleyelim.
Uzerini aleminyum folyoyla sarip 1saat 45 dk yada 2 saat pisirelim...
Bu yemek sicak yenilir sogumasini beklerseniz donar :)
Afiyet olsun...
Aslında oruçluyken bunlara bakmamam lazım ama tutamadım kendimi...Yoklugumda neler yapmışsın diye hemen bakım dedim....Çok lezzetli duruyor...Ellerine saglık canım...
YanıtlaSilcok tesekkür ederim arkadaşım :)
YanıtlaSilne kadar harika bir kaburga dolması ben çok severim kaburga dolmasını
YanıtlaSiltşk ederim :) seviyoruz böyle şeyleri ama sonra kilolar ah kilolar :)
YanıtlaSilof of of :) bu nasıl bir görüntüdür böyle :)
YanıtlaSilellerine sağlık
tesekkur ederim:)
Silkaç derece de pişiriyoruz onuda yazsanız 10 numara olurdu
YanıtlaSil