12.13.2013

Kete


Erzincan yoresine ait ama bir cok yorede yapilan bizim evde cok sevilen yuksek kalorili,leziz cayla muhtesem ikili olan karsinizda KETE :)
Gercekten bu paylasimimi buyuk keyifle sunuyorum cunku bende kete sevenlerdenim :) Turkiye`ye gitmeden once esimin kahvaltisi kolaylassin hemde sevdigi birsey olsun diye bi suru yapip dolaba koymustum, O da sabah cayla lopur lopur goturmus afiyet seker olsun :) Kete bir cok ilimize yapilmakta gercekten yapimi biraz ugrastiriyor insani ama eger hakkini verirseniz harika bir corek...
Hadi Tarif gelsin



Hamuru icin malzemeler;
3 su bardagi ilik sut
1 cay bardagi sivi yag
1 paket instant maya yada 20gr yas maya
1,5 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
Un yaklasik 6 bardak
Ici icin;
250gr tereyagi
7 su bardagi un
1 cay kacigi tuz
Uzeri icin;
1 yumurta sarisi 
susam



Yapilisi;
Hamur icin vermis oldugum olculerde bir hamur yoguralim eger yas maya kullanicaksak yas mayayi sut ve sekerle eritelim yag ve unu ilave ederkende tuzu una karistiralim.Ancak kuru maya tercih ediyorsak kuru mayayi una karistiralim.
Hamurumuz ne cok yumusak nede sert olmamali cunku hamuru acacagiz. Kulak memesi kivaminda olabilir :D Bizdeki  tarif sekillerine bakin kulak memesi :D
hamurumuzu yogurduktan sonra ev isisina gore dinlendiriyoruz ev isisi yuksekse yarim saat yeterli olacaktir ama isi dusukse 1 saatdede mayasini alabilir.
Hamur mayalandiktan sonra bezelere ayirliyoruz ketenizin buyuklugu size kalmis istediginiz buyuklukte bezeye bolup aciyoruz incecik olmasina gerek yok manti yufkasi kadar yada ondan biraz daha kalin olabilir actigimiz yufkanin icine daha once tereyagiyla birlikte pembelesecek sekilde kavurdugumuz unumuzdan serpelim kavrulan unun tadina bakmayi ihmal etmeyelim bol tuzlu yapmayalim ben genelde ole yaparim :) tuzu kendinize gore ayarlarsiniz
Kavrulan undan icine serpdikten sonra rula seklinde saralim yufkamizi ve daha sonrada gul seklinde dolayip yaglanmis firin tepsisine koyalim 
Ustunu yumurta sarisi susam corek otu istediginiz gibi susleye bilirsiniz.
Onceden isitilmis 180 derece firinda kizarana dek  pisiriyoruz
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)