12.16.2013

Mevyeli Turta



Malzemeler
  • 250 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • yrm çb toz şeker
  • yrm çb su
  • 1 fiske tuz 
  • 1 Yumurta sarısı
Pastacı Kreması


  • 400 gr süt
  • 1 çb un
  • yrm çb buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1.5 çb toz şeker
  • 1 pkt vanilya 


Tart hamurunun malzemeleri aklımızda tutabilecek kadar azdır.Burada önemli olan tereyağı,yumurta ve suyumuzun soğuk unumuzun ise elenip havalandirilmiş olmasıdır.



Bütün malzemelerimizle hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurumuzu buzdolabı poşetine koyup buzlukta 30 dk dinlendiriyoruz.Daha sonra hamurumuzu merdane yardımıyla kalıplarımıza göre açıp kalıpların içine yerleştirdikten sonra çatalla delik acıyoruz..Tart hamurumuzun şişip biçimsiz bir şekılde kabarmaması için üzerlerine yağlı kağıt serip ağırlık yapacak herhangı bır kuru bakliyattan içine yeterli miktarda döküyoruz.
200 derecelik fırında 30 dk kadar pişiriyoruz.


  Krema için  süt hariç bütün malzemeleri çırpıcıyla karıştırıp sütü yavaş yavaş yediriyoruz.Ocağın üstünde kremamız göz göz olana kadar pişiriyoruz...
  
Turtamız soğuduktan sonra yaptıgımız pastacı kremasını turtamızın içine sıkıp istediğimiz meyvelerle dilediğimiz gibi süslüyoruz..Afiyet olsun 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)