3.29.2014

Hunkar Begendi



Insani sunumuyla doyuruyor dimi :) 
Ben yapmasinida sunmasinida yemesinide cok severim ve tavsiye ediyorum.
Hunkar bu yemegi nasil begenmesin dimi :) 
Fazla uzatmadan tarife geciyorum ...


Malzemeler
**********
4 kisilik 
Yarim kilo dana yada kuzu kusbasi
1 ortaboy kurusogan
2-3 tane biber
2 orta boy domates
1 yemek kasigi salca
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 tutam kekik

Patlican Ezmesi
**************
4 buyuk boy patlican
2 yemek kasigi un
50 gr tereyag
1 cay bardagi sut
1 dis sarimsak 


Tenceremize yemeklik dogradigimiz sogan ve biberi sivi yag esliginde kavuralim.
Kavrulan malzemeye salcamizi ekleyelim karistirip etleride ekleyip 10 dk cevirelim ve domates tuz karabiber kekik eklemesinide yapip ocadi kisik atese alalim.
Kuzu eti icin yarim saat pisme suresi yeticektir.
Dana eti biraz daha uzun surecektir.

Patlican kismi bu yemegin en onemli kismidir. 
Patlicanlarimizi ocakta yada imkaniniz yoksa firinda kozleyelim.
Iyice pistigine emin oldugumuz patlicanlarimizi kabuklarindan ayirip ayri bir kapta ezelim.
 Tenceremize tereyagini alalim eriyince hemen unu ekleyip 
Unun rengi sararana kadar kavuralim.
 Unun kavrulma kokusu gelince sutu ekleyip pisirmeye devam edelim. 
Normalde hunkar begendiye sarimsak konmaz ama biz 
Babaganuc tadini sevdigimizden ben sarimsakta kullaniyorum bence dahada guzel oluyor.
Tenceremize ezilmis patlicanlari ekleyelim 
Uzerinede 1 dis sarimsak rendeleyelim veee
10 dk boyunca karistirarak pisirmeye devam edelim.
Patlican ezmemizin ilk sicagi cikinca 
bir servis tabagina ortasina cukur olacak sekilde koyalim veee
 Ortasinada etimizden dilediginiz kadar ekleyelim.
Gozunuz kesinlikle korkmasin gercekten yapiminda birsey yok 
Bu enfes yemegin yapimi gayet kolay 
Simdiden Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)