4.13.2014

Mini Sandevic



mini sandevic

Ekmegimiz bitmis :)
Kahvaltida cok sevdigimiz bir ekmek sizde hatirlarsiniz pastanelerde minicik minicik bu sandevic ekmeklerinden satilirdi da adi sandevic ekmegi degildi ,
Ne kadar tatli gelirdi bize o yaa halada var.
 Satiliyor bircok firinda pastanede ama o lezzeti tutturmak  cok zor nedenmi ;
Cunku ozaman cocuktuk herseyin ayri bi tadi vardi 
bize gore ondan daha guzeli olsada yok yok o benim icin en guzel mini sandevicti,
 Uskudar ZeynepKamil`de
Adini hatirlamadigim ama tadlarini unutmayacagim bir pastane :)
Neyse dagilsin su anilar gelsin tarif :)


  • 3 su bardagi un,2 yemek kasigi tam bugday unu
  • 1 bucuk tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • yarim cay bardagindan 1 parmak yukarda zeytinyagi yoksada sivi yag
  • 1 su bardagi ilik su
  • 1 paket instand maya



Malzemelerimiz bu kadar yapimida cok kolay ayrica formu nasil olur diye merak ediyorsaniz yumusacik oluyor pogaca gibi hic degil yumusak lezizmi leziz....
Unumuzu mutfak tezgahinin uzerine alalim 2 kasik tam bugday unuyla karistiralim isterseniz tam bugday unu kullanmaya bilirsiniz ben kullandim ama bu tercihe kalmis.
Ortasini kavuz gibi acalim ve once 1 bardak ilik suyumuzu,sekerimizi,kurumayamizi  katip una bulamadan karismalarini saglayalim ve 5 dk bekletelim maya hafif kabaracaktir bu asamadan sonra yagimizi ekleyelim ve tuzuda kenarda kalan una karistiralim direk mayali karisima koyarsaniz istediginiz gibi bi hamur elde edemezsiniz 10 dk hamurumuzu iyice yogurup uzerini nemli bezle ortup  maya almasini saglayalim.Bizim buralar artik isindigindan benim hamurum yarim saatte iki kati oldu bile ama bence 40 dk dan fazla mayalandirmayin sicaklar basladi eksime yapabilir.Mayalanan hamurumuzdan ceviz buyuklugunde bezeler alip yuvarlak yada yassi istediginiz sekli verip uzerine yumurta sarimizi surelim tepsidede sekil verirken hamur tekrar yogruldugu icin bi 5 dk tepside dinlenmeye birakalim. Firini onceden isitmayalim 180 derecede ayarlayip sandevicleri firinda 20-30 dk uzeri kizarana kadar pisirelim fazla pisirirseniz hamur sertlesir kizarmadan dolayi...

Afiyet olsun.....

5 yorum :

  1. iyileşince ilk yapacağım tarif bu olcak altı ay sonra inşaallh

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözükoylar olsada yesek Ellerinize saglık...Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Birde şu doğrulamyı kaldırırsanız çok hoş olucak...:)

    YanıtlaSil
  4. o dogrulamayla basım dertte ben kaldırıyorum inatcı o gerı geliyor bu arada begenmenize sevindim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)