6.24.2014

Firinda Kaburga Dolmasi


Kim sevmez seni :)
Bu tarifim alisilagelmis kaburga dolmasi yapilislarindan farkli arkadaslar.
Biliyorsunuz normalde kaburga dolmasi agir ateste ocakta ters duz edilerek pisirilir ama ben firinda yapmayi tercih ettim gayette basarili oldu bu sekilde fazla ugrastirmiyorda deneyin derim...


Malzemeler:



  • Kuzu kaburga 
Ic Pilav icin:


  • 1 su bardagi pirinc
  • 1 buyuk kuru sogan
  • 3 yemek kasigi dolmalik fistik
  • 200 gr et
  • 1 cay kasigi tatli biber salcasi
  • tuz,karabiber
  • 50 gr tereyag
  • uzerine siviyag 1cy kasigi bibersalcasi kekik karisimi

Once pilavimizi yapalim sogumaya birakalim...
Pilav icin ufak kup kup dogranmis kuru soganimizi tereyag ile kavuruyoruz ve ardindan pirincimizi soganimiza ekliyoruz 1 dk kadar biber salcasiyla cevirip minik dogranmis etlerimizide ekleyip 1,5 su bardagi suyu verelim tuzunu karabiberini ekleyip altini kisalim suyunu kecene kadar pisirelim.Bu pilav kivamindan bir miktar daha diri olmali,fistiklarimizida pilav pistikten sonra sicakken icine ekleyelim.

Kaburgamizin etli tarafini cep seklinde acip icini tuzlayalim
ve yaklasik yarim saat bekleyelim ...

Icini soguyan pilavimizla dolduralim ne cok fazla nede cok az olmamali..
Doldurdugumuz kaburgamizi dikelim uzerine 2 yemek kasigi yag 1 cay kasigi biber salcasi bir tutam kekik karistirip sivayalim tepsimizin dibine sadece 1 cay bardagi su ekleyelim.
Uzerini aleminyum folyoyla sarip 1saat 45 dk yada 2 saat pisirelim...





Bu yemek sicak yenilir sogumasini beklerseniz donar :)
Afiyet olsun...




7 yorum :

  1. Aslında oruçluyken bunlara bakmamam lazım ama tutamadım kendimi...Yoklugumda neler yapmışsın diye hemen bakım dedim....Çok lezzetli duruyor...Ellerine saglık canım...

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkür ederim arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  3. ne kadar harika bir kaburga dolması ben çok severim kaburga dolmasını

    YanıtlaSil
  4. tşk ederim :) seviyoruz böyle şeyleri ama sonra kilolar ah kilolar :)

    YanıtlaSil
  5. of of of :) bu nasıl bir görüntüdür böyle :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. kaç derece de pişiriyoruz onuda yazsanız 10 numara olurdu

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)