Lahmacuna niyet ettim ama cig bogrege dondum.
Nedeni firin benim firinizmda ne yazikki lahmacun olmuyor artik memlekete gidince lahmacun olayini hallederim :)
Aksam yemegine sadece cig borek ve ayran yeterli oluyor...
Tek yaparsaniz biraz ugrastiriyor iki kisiyseniz kolay bir kisi hazirlayip digeri pisirirse fazla ugrasmaniza gerek kalmayacak.
Benim ne yazikki yardimcim yok :)
Hamuru icin:
- 1 kilo un
- Yeteri kadar ilik su
- 1 tatli kasigi tuz
- yarim kilo yagli kiyma
- 2 buyuk kuru sogan
- 2-3 tane tatli biber
- 3 tane orta boy domates
- 1 tatli kasigi tatli biber salcasi
- yarim cay bardagi sivi yag
- yarim demet maydonoz
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
Yapilisina gecelim oncelikle hamurumuzu hazirlayalim ben 1 kilo undan yogurdum
oda yaklasik 5 su bardagi un yapar.
1kilo una tuz ve 2 su bardagi su ekledim kulak memesi kivaminda bir hamur yogurdum.
Hamurun uzerini nemli bir bezle ortup icini hazirlayana kadar dinlenmeye birakalim;
Icini hic bir malzemeyi kavurmadan cigden hazirlicaz kiymamizi bir kabin icine alalim, sogan ve domatesi ayri ayri rondo yapip diger malzemeleride ister rondoyla ister incecik kiyip ekleye bilirsiniz, Ic harcda belirtilen tum malzemeleri ekleyip iyice yoguralim.
Hamurumuz biz ic harci hazirlayana kadar dinlenmistir.
Avuc ici buyuklugunde bezeler alip istediginiz olcude acip icine bolca ic harcimizdan ekleyelim ve teflon tavada yag koymadan iki tarafinida pisirelim sicakken bi tarafina tereyag surelim.
Cig borek genelde yagin icinde kizartilir ben o sekilde tercih etmedim hafif olmasini istiyordum ama isterseniz bu tarifi yagin icinde kizartarakta uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ablam yapar..Bizde afiyetle yeriz Trakyalılar da meşhurdur..Ellerine saglık cnm
YanıtlaSilsaol hayatim bizde cok seviyoruz ama fena kilo yapiyolar :(
YanıtlaSilMaalesef ama yemeden de duramıyoruz::)))
SilMerhaba elinize saglik.Bizdede gecen gün yagda kizartilmisi vardi.Arada yaptigim icin göz yumuyorum.Hamuruna yogurt koyunca fazla yag cekmiyor, ama kizartma kizartmadir.Sevgilerle
YanıtlaSilhakikaten kizartma cok tehlikeli ama bi o kadarda lezzetli birdaha yapisimda kizartmayi denicem sizin dediginiz gibi yogurtlu :)
SilMerhaba
YanıtlaSilBlog Keşfinden geldim ben dee. İyi ki de gelmişim ^^ :) Bayıldımm çiğ borek harika duruyorr
Ben de beklerimm
http://dahaiyiben.blogspot.com.tr/
hosgeldiniz sefa getirdiniz :) merakla geliyorum size :)
Sil