7.13.2014

Cig Bogrek




Lahmacuna niyet ettim ama cig bogrege dondum.
Nedeni firin benim firinizmda ne yazikki lahmacun olmuyor artik memlekete gidince lahmacun olayini hallederim :)
Aksam yemegine sadece cig borek ve ayran yeterli oluyor...
Tek yaparsaniz biraz ugrastiriyor iki kisiyseniz kolay bir kisi hazirlayip digeri pisirirse fazla ugrasmaniza gerek kalmayacak.
Benim ne yazikki yardimcim yok :)



Hamuru icin:
  • 1 kilo un 
  • Yeteri kadar ilik su
  • 1 tatli kasigi tuz
Ic Malzemesi:
  • yarim kilo yagli kiyma
  • 2 buyuk kuru sogan
  • 2-3 tane tatli biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 tatli kasigi tatli biber salcasi
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • yarim demet maydonoz
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi tuz

Yapilisina gecelim oncelikle hamurumuzu hazirlayalim ben 1 kilo undan yogurdum 
oda yaklasik 5 su bardagi un yapar. 
1kilo una tuz ve 2 su bardagi su ekledim  kulak memesi kivaminda bir hamur yogurdum.
Hamurun uzerini nemli bir bezle ortup icini hazirlayana kadar dinlenmeye birakalim;

Icini hic bir malzemeyi  kavurmadan cigden hazirlicaz kiymamizi bir kabin icine alalim, sogan ve domatesi ayri ayri rondo yapip diger malzemeleride ister rondoyla ister incecik kiyip ekleye bilirsiniz, Ic harcda belirtilen tum malzemeleri ekleyip iyice yoguralim.

Hamurumuz biz ic harci hazirlayana kadar dinlenmistir.
Avuc ici buyuklugunde bezeler alip istediginiz olcude acip icine bolca ic harcimizdan ekleyelim ve teflon tavada yag koymadan iki tarafinida pisirelim sicakken  bi tarafina tereyag surelim. 
Cig borek genelde yagin icinde kizartilir ben o sekilde tercih etmedim  hafif olmasini istiyordum ama isterseniz bu tarifi yagin icinde kizartarakta uygulayabilirsiniz.

Afiyet olsun...


7 yorum :

  1. Ablam yapar..Bizde afiyetle yeriz Trakyalılar da meşhurdur..Ellerine saglık cnm

    YanıtlaSil
  2. saol hayatim bizde cok seviyoruz ama fena kilo yapiyolar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ama yemeden de duramıyoruz::)))

      Sil
  3. Merhaba elinize saglik.Bizdede gecen gün yagda kizartilmisi vardi.Arada yaptigim icin göz yumuyorum.Hamuruna yogurt koyunca fazla yag cekmiyor, ama kizartma kizartmadir.Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakikaten kizartma cok tehlikeli ama bi o kadarda lezzetli birdaha yapisimda kizartmayi denicem sizin dediginiz gibi yogurtlu :)

      Sil
  4. Merhaba
    Blog Keşfinden geldim ben dee. İyi ki de gelmişim ^^ :) Bayıldımm çiğ borek harika duruyorr
    Ben de beklerimm
    http://dahaiyiben.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldiniz sefa getirdiniz :) merakla geliyorum size :)

      Sil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)