12.25.2013

Armutlu Turta



Cayin yanina illa bise olmali ama ne olmali?
Cok sekerli olmamali ama tatli olmali dedim ve tataa karsinizda armutlu turta :)
Internetten tarifle felan hic ugrasamam tatli bir hamur lazimdi bana kendi istedigim gibi bi hamur yaptim ic marmelatida benim daha once paylastigim armut marmelatidir :)




Hamuru
  • 1yumurta
  • 1 cay bardagi toz seker
  • 100 gr eritilmis tereyag
  • 1 kahve fincani  yogurt
  • 1caykasigi kabartmatozu, 
  • 3,5 su bardagi un
Ic Malzemesi
  • 6 tane armut
  • 1 cay bardagi toz seker
  • istenilen olcude tarcin
  • 1 cay bardagi dovulmus ceviz 


Ilk once ic malzememizi yapmamiz gerekiyor cunku kullanabilmemiz icin soguk olmali, armutlarimizi minik kupler seklinde dograyip seker ve tarcinla ocaga alalim suyunu cekene kadar pisirelim. Suyunu cektikten sonra cevizi ekleyip ocaktan alalim karistirarak sogutalim ezmemeye dikkat edelim.
 Hamur malzemeleri olarak verdigim olculerde yumusak pogaca hamuru kivaminda bir hamur yoguralim uzerini strech filmle kapatip 10 dk dinlendirelim dinlenen hamurdan

Hamuru kaliba yaydiktan sonra soguyan ic malzememizi hamurumuzun ustune her yeri esit olacak sekilde bosaltalim, ustu icin ayirdigimiz hamuru  merdaneyle inceltip uzun seritler keselim ve turtamizin uzerine resimdeki gibi kapatalim.
Onceden 200 derecede isitilmis firinda 30 dk kizarana kadar pisirelim.
Soguduktan sonra pudra sekeriyle susleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)