12.13.2013

Frambuazli Çizkek


Cok sevdigim tatlimi eksimi dedigim o tat.
                                          

Malzemeler;
1,5 paket burcak biskuvi
100 gr tereyagi
1 su bardagi toz seker
2 yumurta
3 yemek kasigi un
600 gr krem peynir
1 cay bardagi suzme yogurt
1 yemek kasigi limon suyu
1 kutu krema
1 paket vanilya

Ust sosu icin;

2,5 su bardagi su
Frambuaz
5 yemek kasigi toz seker
2,5 tatli kasigi bugday nisastasi
yarim limon suyu




Tabanin Yapilisi;
Oncelikle tabani yapmamiz lazim vermis oldugum tum olcu 24cm kaliplar icindir
Taban icin biskuviyi robotla cekelim cekince cok guzel oluyor ben o goruntuyu cok seviyorum iyice cektigimiz biskuviyi bir kabin icine alalim eritilmis tereyagini ekleyelim  tereyagi ve biskuvinin iyice karismasini saglayalim. Cizkeki hangi kalipta pisirmek istiyorsak (en guzeli kelepceli kaliplardir) o kalibin icine biskuvimizi bastirarak heryeri ayni yukseklikte olacak sekilde yayalim.Tabanimiz hazir buzdolabina koyalim ve yaklasik 2 saat buzdolabinda bekletelim.

Kremasinin Hazirlanisi;

Yumurta ve sekeri mikserle iyice cirpalim yumurtanin rengi saridan cikip acik krem rengine donmeli cirpma islemi bitince krem peynirimizi yoguurdumuzu kremamizi un vanilya ve limon suyunu ayni anda ekleyip cirpmaya devam ediyoruz
dolabimizdaki biskuvili kalibimizi cikarip kremamizi kalibin icine dokelim onceden 170 derecede isittigimiz firinimizda 45 dk uzeri kizarana kadar pisirelim.
1 gece buzdolabinda bekletelim

Ust Sosun yapimi;

Su,limon suyumuzu nisasta ve toz sekerle pisirelim.Icine 10-15 tane yada rengini kendi isteginize gore ayarlayacak kadar fambuaz atalim mikserre cekelim puruzsuz bir hal alana kadar cekelim.Hazirladigimiz sosu cizkekimizin ustune yayalim frambuazla susleyelim.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)