12.22.2013

Kapuska

E tabi lahana sarmamizdan bir susu arta kalan lahana kaldi ozellikle orta gobegi neden atalimki ya kapuska yada tursu yapicaz.
Israf haramdir.

  • Beyaz lahana
  • 100-150 gr kiyma 
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 1 tatli kasigi biber salcasi
  • 1 tatli kasigi domates salcasi
  • sivi yag
  • 2 su bardagi kaynar su
Yapimi gayet kolay birr yemek kiymamizi tenceremize alalim suyunu cekince yag ve ince dogradigimiz kuru soganlarimizida ekleyip kavuralim.
Salcalarimizi ekledikten sonra cok ince dogradigimiz lahanalarimizi da ekleyip 5dk kadar kavurmaya devam edelim ve 2 su bardagi sicak suyumuzu ekleyelim ve kisik ateste 30dk pisirelim.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)