3.14.2014

Acma


Ricami kirmayarak paylasmama izin veren Sevgili  Dilek Hanima bir kere daha tsk ederim gercekten guzel bir tarife benziyor :)
Detayli tarifi yok ancak kendisinin verdigi bilgi dahilinde anlatmaya calisacagim :)

Malzemeler
**********
2 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1tatli kasigi tuz
1 paket yas maya 
Un 

Seker ve tuz olculeri bana ayittir acma pogaca gibi urunlerde genelde bu olcu iyidir 
Unumuzu eleyip ortasini acalim 
Ilik sutun icinde  mayayi eritip unun ortasina dokelim 
Yagi ve yumurtanin beyazini sekeri tuzu ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur yapalim.
Mayalanmasi icin bekleyelim.
Isterseniz acma seklinde istersenizde icine maydonozlu peynir koyarak kapatabilirsiniz.
Daha sonra mayalilara uyguladigimiz firin derecesinde ben 200 derece kullanirim pisirelim 
Ellerinize saglik Dilek hanim....



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)