3.09.2014

Cicek Ekmek



 Kahvalti ekmegimiz bitmisti bende kahvaltiya su ozledigim tatdan yapayim dedim
tamda istedigim gibi oldu :)
Deneyin cok begeneceksiniz hic yapamamki demeyin cok kolay :)



MALZEMELER
***********
1 su bardagi ilik su
3,5 su bardagi elenmis un
1 yemek kasigi instand maya
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi bal
1 tatli kasigi tuz




Oncelikle ilik suyumuzu karistirma kabimiza alip uzerine mayamizi ilave edelim,
Elimizle yada tahta bir kasikla karistirip erimesini saglayalim,
Suyumuz sovumadan bali ve yagi ekleyelim.
Karisima unumuzu ve unumuzun ustune tuzumuzu ekleyelim. 
Kulak memesi tabiri olarak kullanilan hamur kivamindan biraz daha yumusak olsun. 
Ayni firindan aldigimiz ekmek hamuru kivaminda bir hamur yoguralim.
Hamurun uzerini nemli bir bezle sarip yarim saat dinlenmeye birakalim.
Yarim saat sonuna hamur iki katina cikmis olcaktir 
Yuvarlayip cicek seklinde tepsimize dizelim. 
Ben uzerine 1 yemek kasigi sivi yag ve yarim yumurta sarisini karistirip surdum
Tam yumurta sarisi  surerseniz yani yogun olursa  pogaca gibi gorunecektir 
Yumurta isini abartmayalim cok hafif olmasi yeterli :)))
Susamla susledikten sonra 15 dk daha dinlensin ve firinimizida onceden isitmayalim.
Firini 200 derece yapip ekmegimizi firina suruyoruz kizarna kadar pisiriyoruz.
Aslinda pisme asamasi firindan firina inanin fark eder
Davul firin kullanicaksaniz 180 derece yeterli olucaktir.
Ama hepimiz kendi firinimizi biliriz pisme asamasi sizde olsun :)
                                                                                                                        Afiyetle...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)