Baligi cok severim ve elimden geldigincede ya cok az yagda kizartirim yada firinda yaparim
Bu balik bizim golde tuttugumuz bir balik Turkiye`de bunu bulmaniz mumkun degil ama
lufer alabalik gibi beyaz etli baliklarda ayni pisirme sistemini uygulayabilirsiniz...
Daha kolay kokusuz ve leziz...
Yapimi cok kolay tepsimizin altina kuru sogan halkalarini bolca doseyelim uzerine baliklarimizi dizelim
Icini tuzlayalim birazda karabiber serpelim 1 dal maydonoz,bir kac halka kuru sogan ince dilimlenmis limon koyup baliklari kapatalim uzerine tekrar tuzlukla tuz serpelim ve limon dilimleri koyalim.
Biraz zeytin yagi gezdirelim ve tepsimizi folyoyla kapatip 200 derece isinmis fininda 40dakika pisiralim falyoyu pisme suresince hic acmayalim bu sekilde buharila cok guzel pismis olucaktir.
Baligi sevenlere begendigim bir tarif
Afiyet olsun...
Bu tarifi aynen yapıyorum canım, çok saglıklı ve çok lezzetli oluyor...Ellerine saglık
YanıtlaSilKesinlikle katiliyorum sana agir olmamasi tercihimiz :)
YanıtlaSil