Ben bu yemege kurtarici diyorum cunku yapimi basit
Hizli bir sekilde hazirlanip sonrada kendi haline birakiliyor
Yarim saat 40 dk icinde yemegimiz hazir yanina pirinc pilavi ayran dedigim gibi kurtarici bir tarif:)
- 1 kilo tavuk kusbasi
- 300-400 gr mantar
- 1 buyuk kuru sogan
- 10 adet tatli biber
- 3 dis sarimsak
- 3 buyuk domates
- 1 tatli kasigi tatli biber salcasi
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- kekik
- sivi yag
Oncelikle belirtmem gerek ben sotede tavuk gogsu kullanmam tavugun budundan kusbasi yaptirirsaniz daha lezzetli bir yemek olur ama yari yariyada yapabilirsiniz yarim kilo gogus eti yarim kilo but eti de kullanabilirsiniz tercih sizin...
tavuk etini ve biber salcamizi ayni anda ekleyip tavugun rengi donene kadar yani 2-3 dakika kavuralim.
Etlerin rengi degisince iri dogradigimiz mantarimizi ve kup dogranmis domateslerimizide ekleyelim.
Sarimsak bana gore bu yemegin olmazsa olmazi ama tamamen tercih meselesi sarimsagi dogramiyoruz soyalim ve bicakla uzerine 1 kez basip yemege butun atalim.
Karabiber,tuzunu ve kekigide ekleyip hic su koymadan kisik ateste 30-40 dk pisirelim.
Bu yemekteki puf nokta malzemelerin iri olmasi tumunun ayni anda cigden pismesi ve hic su eklemeden kendi suyuyla pismesidir.
Afiyet olsun...
Mantar koymam ben:)Ellerine saglık cnm
YanıtlaSilbende mantar hastasiyim cok severim :) tsk ederim canim :)
YanıtlaSil