9.17.2014

Kolay Bazlama



Gurbette su mis gibi ekmeklerimizi ozler olduk ne yapabilirim derken 
aklima bazlama geldi daha once Sile`de koy kahvaltisi yaparken 
teyzelerden yemistim ve sacin ustunde yapiyorlardi 
biraz arastirmadan sonra teflon tavadada yapilabilecegine inandim ve kollari sivadim
yapimi gercekten cok kolay...


Sizde hemen deneyin gercekten oneriyorum :)



Malzemeler:
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi ilik sut
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi kuru maya 
Yada yarim paket yas maya
Un



Kulak memesinden daha yumusak bir hamur yogurmaliyiz yani hamurumuz elimize yapismali
Hamurumuzu yarim saat-40 dk mayalanmaya birakalim. Hamur iki katina cikinca mandalina buyuklugunde parcalar koparip parcalari elimizde biraz yoguralim ve uzerine bez ortup 5 dk bekleyelim. Bezelerimizi  sekildeki gibi 1 parmak kalinliginda acalim.




Actigimiz bezelerimizi  15 dk  daha dinlendirelim.
Teflon tavamizi orta atese alip  bezeleri ilk acilandan son acilana dogru pisirelim.Yumusacik olmasi icin en onemli puf nokra hamuru tavaya aldiginizda 2 dk icinde alti pembelesicektir hemen diger tarafini cevirelim eger cok pistikten sonra cevirirseniz bazlamaniz sert olur, yumusak olmasi icin pembelesince cevirmeniz lazim.
Cok fazla nar gibi kizarmasina gerek yok eger cok fazla nar gibi yaparsaniz yumusakligi yerini gevreklige birakicaktir .
Size bir kac gorsel hazirladim bu sismenin sirri iyi maya almasindan geliyor...







 






Pisme asamasi
boyle...











Tereyag ve tulum peyniriyle harika oluyor
Cok fazla yaptiysaniz buzdolabinin buzluk gozunde saklayabilirsiniz...
Afiyet olsun

10 yorum :

  1. Tereyağ ve tulum demişsiniz ya orda bittim ben :) Elinize sağlık, denemek lazım aslında sıcak sıcak ne güzel olur kahvaltıda :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bende orda bitiyorum Merve hanim :) Guzel sozcuklerinize cok tesekkur ederim:)

      Sil
  2. Eminim ki çok lezzetlidir :)Ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim arkadasim sende dene sen sipsak yaparsin :)

      Sil
    2. Denemesem daha iyi:))Bu aralar aldım başımı gidiyorum :(((

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor Tuba hanımcım.... ellerinize sağlık.... pişiririken ne kadar güzel kabarmış....maşallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Selma hanim :) Ayni dediginiz gibi cok fazla kabariyor ve ici cok guzel pismis oluyor yumusakligida bi ayri guzel esasen yaparken cok keyf aldim :)

      Sil
  4. Of bayılırım bazlamaya,tarif için çok teşekkürler.
    Soslubademin blogerler kaynaşşın etkinliğinden geliyorum.
    Sitenizi takibe aldım banada beklerim.
    Bloğumun ilk çekilişinide başlattım ,sizide davet ediyorum.
    Sevgiler

    http://hobium.blogspot.com.tr/2014/10/hobium-blog-cekilisi-basladhaydi-sende.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkur ederim hos geldiniz hemen ugruyorum size :)

      Sil
  5. Bu tarifinizle, çocukluğuma gittimm....Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)