Gurbette su mis gibi ekmeklerimizi ozler olduk ne yapabilirim derken
aklima bazlama geldi daha once Sile`de koy kahvaltisi yaparken
teyzelerden yemistim ve sacin ustunde yapiyorlardi
biraz arastirmadan sonra teflon tavadada yapilabilecegine inandim ve kollari sivadim
yapimi gercekten cok kolay...
Sizde hemen deneyin gercekten oneriyorum :)
Malzemeler:
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi ilik sut
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi kuru maya
Yada yarim paket yas maya
Un
Kulak memesinden daha yumusak bir hamur yogurmaliyiz yani hamurumuz elimize yapismali
Hamurumuzu yarim saat-40 dk mayalanmaya birakalim. Hamur iki katina cikinca mandalina buyuklugunde parcalar koparip parcalari elimizde biraz yoguralim ve uzerine bez ortup 5 dk bekleyelim. Bezelerimizi sekildeki gibi 1 parmak kalinliginda acalim.
Actigimiz bezelerimizi 15 dk daha dinlendirelim.
Teflon tavamizi orta atese alip bezeleri ilk acilandan son acilana dogru pisirelim.Yumusacik olmasi icin en onemli puf nokra hamuru tavaya aldiginizda 2 dk icinde alti pembelesicektir hemen diger tarafini cevirelim eger cok pistikten sonra cevirirseniz bazlamaniz sert olur, yumusak olmasi icin pembelesince cevirmeniz lazim.
Cok fazla nar gibi kizarmasina gerek yok eger cok fazla nar gibi yaparsaniz yumusakligi yerini gevreklige birakicaktir .
Size bir kac gorsel hazirladim bu sismenin sirri iyi maya almasindan geliyor...
Pisme asamasi
boyle...
Tereyag ve tulum peyniriyle harika oluyor
Cok fazla yaptiysaniz buzdolabinin buzluk gozunde saklayabilirsiniz...
Afiyet olsun
Tereyağ ve tulum demişsiniz ya orda bittim ben :) Elinize sağlık, denemek lazım aslında sıcak sıcak ne güzel olur kahvaltıda :)
YanıtlaSilSevgiler
kesinlikle bende orda bitiyorum Merve hanim :) Guzel sozcuklerinize cok tesekkur ederim:)
SilEminim ki çok lezzetlidir :)Ellerine saglık canım
YanıtlaSilTesekkur ederim arkadasim sende dene sen sipsak yaparsin :)
SilDenemesem daha iyi:))Bu aralar aldım başımı gidiyorum :(((
SilÇok güzel görünüyor Tuba hanımcım.... ellerinize sağlık.... pişiririken ne kadar güzel kabarmış....maşallah....
YanıtlaSilTesekkur ederim Selma hanim :) Ayni dediginiz gibi cok fazla kabariyor ve ici cok guzel pismis oluyor yumusakligida bi ayri guzel esasen yaparken cok keyf aldim :)
SilOf bayılırım bazlamaya,tarif için çok teşekkürler.
YanıtlaSilSoslubademin blogerler kaynaşşın etkinliğinden geliyorum.
Sitenizi takibe aldım banada beklerim.
Bloğumun ilk çekilişinide başlattım ,sizide davet ediyorum.
Sevgiler
http://hobium.blogspot.com.tr/2014/10/hobium-blog-cekilisi-basladhaydi-sende.html
ben tesekkur ederim hos geldiniz hemen ugruyorum size :)
SilBu tarifinizle, çocukluğuma gittimm....Elinize sağlık:)
YanıtlaSil